Yogapants during the day, why not?

Wat is er mis met een yoga- of sportlegging als outfit? Naar mijn mening: nada. Als jij je er goed in voelt en als Gigi Hadid er elke dag mee rond loopt, “aandoen” zeg ik dan want het is een trend deze dagen! Meer en meer dames en mannen lopen rond in workout gear alsof ze op weg zijn naar de fitness of juist van terug komen. Maar hey, ze zien er wel verdikke goed uit voor een workout dan? Neenee het is gewoon een trend, Athleisure is in!

Wat? Jep Athleisure, kort gezegd een sportieve comfortabele modetrend dat gecombineerd wordt met alledaagse kledij. Een trend dat overgewaaid is uit Amerika en die duidelijk in smaak valt bij de Hollywoodsterren. Recht van je werk naar een yogales en van een yogales naar een lunch of dinertje. Workout gear tijdens je vrije tijd, het kan eindelijk! Dit is eigenlijk de gemakkelijkste en meest comfortabele trend, ook echt één van de trends die ik graag volg. Gewoon sportieve basic kledingstukken combineren met minimalistische stukken uit uw kast en misschien af maken met een IT bag? Ik hou het door de week graag simpel en comfortabel, dat maakt mijn weekenden leuker om mij dan eens extra mooi en sexy op te maken :). Hoe kleed je je athleisure? Je moet zo denken: alsof je rap het stad in wilt voor snel een paar uurtjes te shoppen en dat gaat alleen het best in comfortabele kledij, maar je wilt natuurlijk ook nog stijlvol overkomen. Daarom som ik hieronder een paar do’s en don’ts wanneer je voor Athleisure gaat.

DON’T do trashy
Geen gescheurde of kapotte leggings/t-shirts. Op jeans is dit oké, met oké bedoel ik ook maar beperkt hier en daar een scheurtje, maar in je sportieve basisstukken zou ik dit vermijden! Je wilt niet tè trashy gaan overkomen. Met een sportieve outfit kom je zo al wat relaxter over, dus overdrijf ook niet, zorg dat het niet grungy wordt.

DO wissel je sneakers voor hakken
Het moet niet standaard altijd sneakers zijn. Je kan onder een klasse jogging of zwarte leggings ook pumps aandoen. Of visa versa, combineer pumps onder jeans en maak het comfy met een sportief tshirtje.

DO stadsjasje combineren
Een bomber of een leder jasje past altijd, kijk maar naar Gigi en Kendall (en de zonnebrillen niet vergeten, ofcourse):
Gigi en Kendall in Nunu Activewear

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto bron: Marie Claire

Je kan de volgende DO al raden: crop tops
Hoge trainingsbroeken/-leggings gaan perfect met crop tops.

DON’T te felle printjes en kleuren
Dit mag, maar ik vermijd het liever. Ga niet voor super opvallende leggings, keep it simple.

Buiten Nike en Adidas, Scoor uw Athleisure outfit bij:

Mango geen opvallende stukken, maar mooie sobere kledingstukken die heel comfortabel zitten. Sportief en toch heel vrouwelijk elegant. Ze hebben heel mooie nude stukken te combineren met gewoon zwarte stukken.

Nunu ik koop Belgisch, dit Belgische sport label hoort hier dan ook bij, een high end merk, ook niet goedkoop. Maar er zitten wel must have stukken bij die je makkelijk overal kan combineren. Sommige topjes lijken mij niet eens sportief maar eerder trendy voor ’s avonds op stap te gaan. En dat maakt de label high end en kwalitatief. Het merk straalt klasse en vrouwelijkheid uit.

Women secret leggings voor comfortabel thuis te zitten of naar de winkel te gaan.

Facebooktwitterpinterestmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *