Woensdag 21 juni 2017 Internationale Yoga dag!

Vandaag is de officiële dag dat uitgeroepen werd door de Verenigde Naties als Internationale Yoga Dag! Rond deze week zijn er wereldwijd verschillende evenementen en sessies rond Yoga die je kan volgen om kennis te maken met deze “filosofie”.

Yoga is eigenlijk een hindoeïstische filosofie dat leert je eigen geest en lichaam te beheersen. Voor mij betekent dit eerder een bewuste levensstijl die je kiest om je rust en vrede te  zoeken/hebben in je hoofd. Je leert ook gezonder te leven doordat je bewust wordt van jezelf, je houding en levensstijl en alles wat rondom je speelt. Yoga kan je dus zien als een spirituele zoektocht naar jezelf waarop je puur op jezelf concentreert en alle energie en motivatie ook vanuit jezelf haalt. Probeer de negatieve dingen in het leven weg te kaatsen, maar ook de mensen die jou niet steunen, of jou niet willen begrijpen, hier heb je ook niks aan. Laat de negatieven geen invloed op jou hebben, en leer daar bewust mee om te gaan. Of je nu rugpijn hebt, kwaaltjes zoals migraine, of je bent zwanger, of je lijdt aan eczema zoals mij en je krijgt af en toe uitbarstingen? Kom tot rust met allerlei yogaoefeningen. Zeg nooit dat je geen tijd hebt, laat al die excuses achter je! Al is het maar 10 minuten, yoga kan je echt tot rust brengen zodat je eindelijk vrede kunt vinden met jezelf en de omgeving. KOM OP dus en maak kennis met YOGA!

Zorg eerst dat je een mooie yogamat hebt ;-). Simpelweg te verkrijgen bij sportwinkels zoals de Decathlon , Sports Direct, Sportbay

Afbeeldingsresultaat voor sports direct yoga mat

Als het mooi weer is, doe ik het liefst mijn oefeningen buiten, zeker als de zon schijnt dan heb je ineens ook wat Vitaminen D opgenomen! 🙂 Zalig toch in het zonnetje en de tuin voor je?

En in de winter kan dat perfect in de living achter jouw tv of achter jouw laptop.

 

Nu denk je waarschijnlijk “En hoe in godsnaam moet ik eraan beginnen? Hoe weet ik welke oefeningen/bewegingen ik moet uitvoeren?” Awel, ik deel hier enkele Youtube Channels mee die je zeker moet volgen voor een ideale yogasessie! Ik zet ze gewoon op en begin er aan. Kies dus een mooie yoga outfit, inspiratie vind je hier, maak wat plaats en begin er aan!

One of my favs: Boho Beautiful, yoga voor beginners maar ook gevorderden. Juliana en Mark reizen de wereld rond en maken super mooie video’s op top locaties waar ze dan hun yoga uitoefenen. Dit inspireert en motiveert enorm!

Yoga with Adriene, deze video’s zijn gemaakt bij haar thuis, maar wat ik zo leuk vind is dat Adriene de oefeningen heel goed uitlegt en ze motiveert je echt!

Happy with yoga, hier gaat het niet zo zeer hoe je de oefeningen uitvoert, maar eerder hoe je weerstand gaat opzoeken in een gespecifieerd gebied en vooral ontspannen.

Of je nu ’s morgens of door de dag of ’s avonds yoga doet, het maakt niet uit als je maar even 10 of 20 minuutjes de tijd neemt!

Al gehoord van Yogaland? De grootste yoga festival in België, in Torhout! Een heel weekend lang leer je verschillende yoga stijlen en nieuwe yogi’s, vrienden, natuurlijk die dezelfde levensstijl misschien met je delen? Ook kinderen zijn welkom op het festival in de Kids Village. Dit jaar gaat Yogaland door op 18, 19 en 20 augustus! Aanvinken in je agenda!

Facebooktwitterpinterestmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *