“Mama I love you”

Op Moederdag hoort bij mij een nostalgisch liedje bij :-), ken je deze nog van Spice Girls? Jep deze zong ik vroeger stiekem op moederdag.

Vroeger had ik zelden een goede band gehad met mama, de band tussen mijn papa en mij was beter. Misschien omdat mijn innerlijke juist zoveel trekt op die van mijn mama dat het vroeger vaak botste tussen ons, veel geschreeuw en gezaag langs beide kanten :). En dan nog opgroeien in een Chinese cultuur, een strenge opvoeding waar mijn mama veel van mij verwachtte. Ik heb hier veel mee geworsteld tijdens mijn tienerjaren: “waarom mag ik niet op stap gaan vanaf mijn 16 jaar? Waarom moet ik in het weekend helpen in het restaurant als ik door de week al naar school moet gaan? Goed presteren op school, studeren voor mijn examens en nog eens helpen in het restaurant? Jij bent een meisje, dus jij mag af en toe helpen in het huishouden? Ik ben geen super kind?! Die vragen raasden vroeger veel door mijn hoofd en ik begreep het niet waarom ik strenger opgevoed werd als mijn broer. De tienerjaren zullen hier ook veel invloed op gehad hebben. Maar in mijn twintigers heb ik dat allemaal leren aanvaarden en snap ik ook waarom. Mijn ouders zijn zelfstandigen van een Chinees restaurant. Het is voor hun echt niet makkelijk geweest om te verhuizen van de ene land naar de ander en een restaurant te starten in België zonder eens Nederlands te kunnen spreken en dan nog twee kinderen opvoeden. En al dat hard werken, wat ik nu pas in zie, was om mijn broer en mij een goede jeugd en toekomst te geven omdat zij dit zelf niet gehad hebben, en zodat zij later ook van een goede leven kunne genieten. En dat zie ik nu ook! Ik ben mijn ouders en vooral mijn mama zeker dankbaar voor wie ik nu ben en waar ik sta in mijn leven! En op een speciale dag als deze, nogmaals DANK U voor alles en “MAMA I LOVE YOU”

Speciaal voor haar, omdat ze graag gaat golfen en in de volle zon komt: Rituals milky spray en face cream sun protection


En om nog meer liefde te laten zien heb ik voor mijn mama en mijn schoonmoeder een lekkere kaastaart mer frambozengelei gemaakt, zie hieronder voor een preview. Blijf zeker mijn blog volgen, volgende week geef ik het receptje mee voor deze heerlijke cheesecake:

Facebooktwitterpinterestmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *