Is online boodschappen doen de toekomst?

Misschien ben jij er nog helemaal niet bekend mee, of wellicht heb je het al een paar keer geprobeerd; online boodschappen doen. Veel mensen ervaren dit als “de” manier om wekelijks 1,5 uur tijd te besparen. Doordat je niet meer naar de supermarkt hoeft kun je deze tijd anders gaan invullen. Vooral gezinnen met kinderen en drukke huishoudens (tweeverdieners) kunnen hier veel voordeel mee behalen. In dit artikel bespreken we een aantal mogelijkheden van online supermarkten en zoomen we in op het maaltijdbox concept.

 

Hoe werkt de online supermarkt?

Je denkt misschien; een supermarkt is al chaotische, dan is zo’n websuper dat toch helemaal? Nou, juist het tegenovergestelde is het geval. De webwinkels van supermarkten zijn heel functioneel ingedeeld. Alle producten zijn per categorie te bereiken en de zoekfuncties zijn erg goed. Je klikt de boodschappen die je wilt bestellen aan, legt ze in je online winkelwagentje en kunt vervolgens afrekenen met je supermarkt account. Dit gaat net zo makkelijk als dat je kleding of elektronica besteld bij bijvoorbeeld zalando of amazon.

 

Welkom mogelijkheden zijn er?

Als je op dit moment de markt in België gaat bekijken zijn er eigenlijk 4 geschikte mogelijkheden die we hieronder nader zullen bespreken. We bekijk onder andere de prijzen, de mogelijk om te laten bezorgen (en de kosten daarvan) en de mogelijkheid om de boodschappen af te halen. Er zijn in België natuurlijk veel meer supermarkten en lokale initiatieven die boodschappen bezorgen mogelijk hebben gemaakt. Wij zoomen nu echter in op de opties met de grootste verzorgingsgebieden in heel België.

 

 

  • Delhaize

 

Prijzen: gemiddeld prijsniveau

Bezorgservice: ja

Bezorgkosten: tot €5 (gratis bij besteding vanaf €150)
Servicekosten: €10 (50% korting bij aanschaf actie-artikel)

Pick-up-points: meer dan 100

 

 

  • Collect&go van Colruyt

 

Prijzen: gemiddeld tot bovengemiddeld prijsniveau

Bezorgservice: nee

Bezorgkosten: niet van toepassing

Servicekosten: €5,50 (gratis voor nieuwe klanten)

Pick-up-points: meer dan 190

 

 

  • Drive van Carrefour

 

Prijzen: goedkoop – gemiddeld prijsniveau

Bezorgservice: ja

Bezorgkosten: €9,95 (gratis voor nieuwe klanten)

Servicekosten: €4,50 (geen kosten vanaf €150)

Pick-up-points: meer dan 130

 

 

  • Wink van Delhaize group

 

Prijzen: gemiddeld prijsniveau

Bezorgservice: ja

Bezorgkosten: €4,50 (gratis voor nieuwe klanten en grote bestellingen)

Servicekosten: tussen €6 en  €10 (afhankelijk van de bezorgservice)

Pick-up-points: op dit moment 2 (op korte termijn meer mogelijkheden)

 

De maaltijdboxen
Los van supermarkten kunnen je ook een kookbox (foodbox / maaltijdbox) bestellen. Dit zijn boodschappenpakketten die aan huis worden bezorgd. Je vindt daarin alle producten (inclusief recepten) om een aantal heerlijke maaltijden mee te maken. Er zijn veel verschillende opties. Naast de leveranciers die ook in andere landen bezorgen (denk aan HelloFresh, Ekomenu en Marley Spoon) zijn er ook typische belgische maaltijdboxen (15gram, Foodbag en Click&Cook). Het grote voordeel is dat echt alles voor je geregeld wordt. Je hoeft dus niet zelf meer na te denken over wat je gaat eten, wat je daarvoor moet inkopen en hoe je dat vervolgens klaar moet maken. Met zo’n maaltijdbox ga je doorgaans ook gezonder en gevarieerder eten (zeer geschikt dus voor gezinnen met kinderen).

 

Wat vind jij?

Ik ben erg benieuwd wat jij vindt van online boodschappen doen. Lijkt het je interessant om eens te proberen? Wat vind jij voordelen en nadelen van zo’n online supermarkt? En heb je wel eens een maaltijdbox uitgeprobeerd? Hoe was dat? Waren de gerechten lekker en de recepten gemakkelijk te bereiden? Reageer onder dit artikel en geef je mening.

Facebooktwitterpinterestmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *