Het koude December en toch de warmste en gezelligste maand

Terwijl het buiten sneeuwt, super koud wordt en wij onze dikste jas moeten aantrekken, zorg ik toch binnenshuis voor de warmste dagen! December mag misschien de koudste maand zijn, maar voor mij zijn het juist de warmste dagen in de maand, want dan kan ik mij helemaal laten gaan met knusse dekentjes, zoveel mogelijk kaarsjes hier en daar, ledlichtjes, en oh ja warme chocomelk en thee avondjes.

Vroeger ‘haatte’ ik kerst en de hele sfeer hier rond, maar eigenlijk was het jaloezie. Ik heb nooit kerst kunnen vieren, omdat mijn ouders een Chinees restaurant uitbaten -waarschijnlijk is dat bij de meeste chinezen onder ons haha-. In Hong Kong wordt Kerstmis ook niet groot gevierd zoals hier en dus ook minder belangrijk. Al van jongs af aan heb ik tijdens deze feestdagen vaak moeten helpen in de zaak en dan kan je wel begrijpen waarom Kerst absoluut geen leuke feestdag was voor mij en de zovele Asians onder ons. Maar pas op, ik heb wel dik respect voor mijn ouders, zó hard werken op alle feestdagen en elk jaar! Jammer genoeg kon ik enkel aanhoren van vriendinnen hoe gezellig en warm de kerstvakantie was, hoeveel cadeautjes er uitgedeeld werden, hoeveel familiebezoekjes gedaan werd, hoeveel etentjes plaats vonden, … Maar nu ik ouder ben en niet meer onder het dak van mijn ouders woon, kijk ik maar al te graag uit naar de kerstdagen en probeer ik elke dag van December een gezellige knusse warme dag van te maken en dat ook binnenshuis! Daarom deel ik hier graag mee hoe je je huis lekker gezellig en warm kan maken, en wat inspiratie voor de kerstsfeer.

Zoveel mogelijk warmte creëren in huis

Ondanks dat we een kachel in ons voorlopig huurhuisje hebben, kan ik het nog niet laten om overal kaarsjes te zetten: op de eettafel, op de salontafel, op de TV meubel, op de kasten, … Overdrijven? Neuuu, in de maand december mag dat! Een goede tip: hou het maximum bij 3 kleuren wanneer je graag een eigen creatie/combinatie wil maken. Wit is voor mij neutraal dus dit tel ik niet als kleur. Om de echte kerstsfeer te creëren raad ik aan om te kiezen voor rode of groene kaarsen en decoratiestukken. Ik heb het dit jaar bij een combinatie gehouden van rood, zilver– en goudtinten. Benieuwd? Hieronder wat inspiratie:

Helaas heb ik geen plaats voor een kerstboom, maar ik denk er wel aan om een leuk kerstboeketje te maken zodat ik toch iets van groen in huis heb, buiten mijn vet- en luchtplantje. Wist je dat Bloomgift brievenbusbloemen versturen? Klinkt raar? Ze sturen een verse bos samengestelde bloemen in een mooi verpakt doosje. De bloemen bedekken ze met een speciale doorzichtige vershoudfolie, een mooie verrassing! De groen kersttak met twee tulpen, is al verkrijgbaar voor €6,95! Je kan het cadeau doen, door er een leuk kaartje aan toe te voegen, misschien een leuk kerstcadeautje?

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook een wintergevoel binnenshuis

Breng het wintergevoel van buiten ook mee naar binnen. In de Casa heb je zoveel mooie kerstdecoratie, ik heb me echt moeten inhouden in de winkel! De decoratiestukken zijn misschien wat prijziger, maar je vindt er echt mooie stukken. Zo heb ik twee busjes met strooisel gekocht, ééntje gevuld met sterren en eentje gevuld met sneeuwvlokken. Ze hebben die ook in polyfoam. De shiny goude schalen komen ook van Casa, ze hebben die in 3 maten, hierop heb ik rijkelijk de sterretjes en sneeuwvlokjes op verdeeld en dan de kaarsen er op gezet, mooie combo he? Ik vind de kaarsen zelfs te mooi om ze aan te steken!

Ik ben ook nog in de Action geweest, kon het niet laten om ook hier even rond te kijken en heb mij hier en daar nog wat kerstdecoratie en kaarsen bij gehaald, zoals de witte kerstboom hierboven. De stukken van Action zijn dan ook iets budgetvriendelijker en dan vind ik het ook niet zo erg om deze kaarsen aan te steken en bij te kopen. En omdat ik geen boom kan zetten heb ik een vaas gevuld met kerstballen en ballen met ledlichtjes in.

Hebben jullie nog leuke kerstdecoratie samengesteld? Deel ze zeker mee, ik ben altijd blij om nog andere creaties te zien en wat inspiratie op te doen!

 

Facebooktwitterpinterestmail

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *