Hardcover fotoboek van Fotofabriek.nl

 Dit is een gesponsord artikel in samenwerking met Fotofabriek.

Onlangs werd ik benaderd door Fotofabriek om een hardcover fotoboek te maken en het programma uit te testen. Natuurlijk was ik heel blij dat ik nog eens op zijn old school manier nog eens een fotoboek kon maken. Het is nog altijd niet fotootjes plakken in een boek, maar je hebt tenminste een boek om terug naar te kijken. Tegenwoordig met de vooruitgang van onze technologie, de sociale media, clouds, online servers, etc. vergeten we soms hoe mooi het is om toch een foto of een fotoboek in handen te kunnen hebben dan enkel foto’s op jouw scherm!

Hardcover fotoboek maken

Een hardcover fotoboek bij Fotofabriek is altijd voorzien van een harde kaft die je zelf kan voorzien van een eigen foto, tekst en zelfs een rugtitel. Je kan kiezen uit 9 formaten, vierkant of rechthoekig, A4 of toch maar een A6? Ik heb hier voor een A4 liggend fotoboek gekozen. Na lang twijfelen over welke foto’s ik nu zou gebruiken of wat voor een fotoboek ik wou maken, uiteindelijk heb ik toch maar een fotoboek gemaakt vol herinneringen van dit klein schattig meisje, het nichtje van mijn vriend:

Aangezien de hele familie nog geen foto’s van de kleine heeft en ze enkel op een schijf heeft staan, leek het me wel leuk dat iedereen hier in kan kijken en natuurlijk ook altijd leuk als ze hier zelf later terug in kan kijken. Zo een fotoboek maken, kruipt onverwacht toch heel wat tijd in. Daarom enkele goede tips voor je start:

 • Maak een nieuw mapje en sla in deze map alle mogelijke foto’s op die je wilt gebruiken voor het boek
 • Controleer of de foto’s zeker minimum 800kb zijn en de resolutie, zodat ze zeker scherp genoeg zijn, maar dit controleert het programma of Fotofabriek ook voor je
 • Denk eerst na welke indelingen je wilt gebruiken en of je tekst wil gebruiken, een achtergrond, of andere toevoegingen

De Fotofabrieksoftware

Je hebt verschillende manieren om een fotoboek te maken. Je kan kiezen om met hun programma te werken of via de PDF uploader, maar als je niet zo handig bent met grafisch ontwerp, Adobe en photoshop raad ik je aan om gewoon de software te downloaden en hiermee aan de slag te gaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eens je het programma start, wijst het eigenlijk voor zich uit. Je kan de handleiding ook opvragen in je mailbox, dan krijg je direct een mailtje met hulp en tips over het software. De handleiding kan je in PDF downloaded en deze is echt duidelijk en gedetailleerd beschreven zodat je stap voor stap aan het werk kunt. Vergeet jouw project niet af en toe op te slaan zodat jouw werk niet verloren gaat. Ik heb de fotoboek “simpel” gehouden, ik wou alleen zoveel mogelijk foto’s in de fotoboek krijgen en gebruikte daarom veel indelingen per pagina. Je kan als je wilt zelf ook tekst of gewone afbeeldingen toevoegen, de software zelf biedt ook heel wat afbeeldingen en tekst aan maar ook achtergronden. Het is een beetje zoeken en kijken wat je zelf leuk vindt, want de mogelijkheden zijn oneindig. De fotoboek kan zelfs nog exclusiever gemaakt worden door bijvoorbeeld te kiezen voor een linnen uitvoering, extra tussen/scheidingsbladen, glanzend papier, …

De familieleden van mijn vriend en ik zijn alvast erg blij dat we de herinneringen van zijn nichtje van baby tot nu vastgelegd hebben in een boek en dat iedereen hier af en toe eens kan inkijken. De hardcover ziet er echt heel professioneel uit en het soort papier is echt datgene glanzend papier zoals je in een encyclopedie ziet. Hoewel Fotofabriek mijn foto’s controleerde en erbij vermeldde dat sommige foto’s maar matig of onscherp zijn, heb ik ze toch maar gelaten. Uiteindelijk vind ik alle foto’s in het boek nog heel duidelijk en scherp!

Wat vinden jullie van het resultaat?

Waarom kiezen voor Fotofabriek?

 • je zult 100% tevreden zijn met het product
 • top kwaliteit want zij produceren alles in eigen huis en elk fotoboek bezit een kwaliteitslabel
 • voor de bestelling kan je kiezen voor ‘extra controle’, zij controleren zorgvuldig uw fotoproduct en geven uw feedback en de ruimte om alsnog aanpassingen te brengen
 • snelle levering: maximum 5 werkdagen voor exclusieve fotoboeken
 • extra optie spoedproductie
 • super gedetailleerde handleiding om met het fotofabrieksoftware te werken
 • oneindig veel producten buiten fotoboeken, denk maar aan wenskaarten, agenda, bureauonderlegger, collegeblokken, kalender, canvas, en nog veel meer.
 • makkelijke overzichtelijke website

Spannend toen het pas aankwam!!

Facebooktwitterpinterestmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *