Cheesy witte chocoladekaastaart met frambozengelei

MMMM, een heel lekkere combinatie van roomkaas met witte chocolade en frambozengelei! Wat heb je nodig voor deze cheesecake?

  • 500g verse roomkaas
  • 400g slagroom
  • 350g speculoos
  • 125g solo patisserie boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 gelatineblaadjes
  • 450g witte chocolade
  • een doosje diepvries frambozen
  • taartvorm 26cm
  • elektrische mixer
  • klein kook-/sauspannetje
  • kom voor bain-marie
  • foodprocessor voor de koekjes zodat je kruimels hebt

Vul het sauspannetje met wat water en laat het zachtjes koken. Zet de kom met kleine stukjes witte chocolade in, op de pan. Pas op dat het water de kom niet raakt, de witte chocolade moet langzaam smelten. Roer hier af en toe zodat je een mooie gladde massa krijgt. Laat de witte chocolade daarna afkoelen.


Verkruimel intussen alle speculooskoekjes in een foodprocessor of blender of klop er met een deegroller op, zolang ze maar verkruimeld zijn. Smelt de boter in de kleine sauspan en meng ze onder de kruimels, maak een koekjesbodem in de taartvorm. Stop ze dan even in de frigo zodat het kan afkoelen, als dit niet snel genoeg gaat, stop ze dan even in de diepvries ;-).


Ondertussen is de witte chocolade afgekoeld, spatel deze door de roomkaas in een grote kom. Klop vervolgens 400g slagroom. Dit kan je best doen met een elektrische mixer, dat gaat iets sneller en makkelijker, klop tot dat de kaas de dikte heeft van yoghurt dan is ze klaar. Spatel het dan voorzichtig door het kaasmengsel. Leg dan 3 gelatineblaadjes in een kom met koud water, laat weken voor 5min. Kook 150ml water, knijp het water uit de gelatineblaadjes en los ze op bij het warm water, deze mag dan in het kaasmengsel en voilà ’t is klaar. Verdeel het over de speculaasbodem en laat zeker 3u opstijven in de koelkast, doe de koelkast ook niet teveel open! Ik heb ze voor de zekerheid de nacht ervoor gemaakt, dan is ze zeker klaar en dan heb je ’s morgens nog tijd voor de frambozengelei.




Pak opnieuw een klein sauspannetje en kook de frambozen tot ze verpulverd zijn, je moet minstens 250ml frambozensap hebben, kom je er niet dan kan je beetje water toevoegen. Week nogmaals 3 gelatineblaadjes in koud water en los ze daarna op in 120ml warm/kokend water, voeg ze toe in het sap. Laat de sap goed afkoelen, leg ze even in de frigo of diepvries, en verdeel dan over het kaasmengsel. Stop de taart terug in de koelkast voor minstens 3u, en TADAAA dan zou ie er zo moeten uitzien:

YUMMIEZ !

Facebooktwitterpinterestmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *