Beauty Kitchen Free From verzorgingslijn

 Getest – in samenwerking met Beauty Kitchen

Als je net zoals mij een zeer gevoelige huid hebt en last van eczeem, dan kan je maar best zo puur mogelijke producten gebruiken met zo min mogelijk parfum en andere chemische eigenschappen. Beauty Kitchen Free From, de naam zegt genoeg, free from… Ja vrij van alles! Deze verzorgingslijn is vrij van parfum en vooral puur veganistisch! Jouw gevoelige huid gaat Beauty Kitchen dankbaar zijn, ze zijn zelfs geschikt voor de babyhuid!

Feel good met de Wish-a-Wash wet wipes
€9,99 (20 stuks XL)

De vochtige doekjes zijn super handig! Ik verschrok eigenlijk van de formaat toen ik er eentje uit trok, ze zijn best huge maar erg handig want je kan ze ook in twee scheuren en met zo een halfje heb je al genoeg voor je gezicht te wassen bijvoorbeeld. Eventjes opfrissen onderweg of geen tijd om snel de douche onder te kruipen, de vochtige doekjes zijn ook nog eens composteerbaar dus je draagt ook iets bij aan de planeet ;-). Ik vind de doekjes vooral handig om mij snel op te frissen/wassen en omdat mijn huid ze goed kan verdragen! Douchen mag ik sowieso niet te dikwijls doen en al zeker niet onder te warm water want dan komt nu en dan mijn eczeem en jeuk weer op! De wipes komen dan goed van pas!

Feel great met Hair & Body wash
€6,99 (300ml)
Feel relaxed met Bath & Massage Oil
€12,99 (100ml)

Shampoo en lichaamsverzorging in één, je moet maar een beetje aanbrengen voor wat schuim om én jouw haren én uw lichaam te wassen. Een handige alles in 1 om mee te brengen in jouw sporttas of op vakantie. Het product bevat hydraterende algenolie, mijn lichaam voelde lekker glad aan. Mijn haren schuimde goed en voelde wel glad aan tijdens het inschuimen van de shampoo maar zodra ik het uitspoelde voelde mijn haar stug en eigenlijk niet glad, ik heb dus altijd nog een conditioner nodig. Dat vond ik dan minder aan de shampoo.

Oké de massageolie, deze heb ik allereerst getest! Of ja ik? Mijn vriend en ik, wij geven graag elkaar eens een massage, lekker rustgevend met hier en daar kaarsjes rond ons, lekker romantisch toch? Ik ben zo blij dat ik nergens amandelolie zag staan op de fles omdat ik daar allergisch voor ben en amandelolie zit toch vaak in massageoliën. Getest en goedgekeurd dus, ik heb hierna geen last gehad van mijn huid of enige jeuk. Een echte aanrader voor de gevoelige en atopische huid! Helaas heb ik geen bad en baden is ook niet goed voor mijn huid dus dit heb ik niet kunnen testen.

Feel clean met de Konjac sponge
€11,99

De Konjac spons kende ik al langer uit de aziatische beautywereld. Mijn mama of ik zelf brachten vroeger vaak aziatische beautyproducten mee als we op vakantie gingen in HK, en vaak kocht ik daar ook konjac sponsjes. Niet vreemd want de Konjac plant komt ook uit de warme streken van Japan, China en Indonesië. De Konjac sponsjes zijn van natuurlijke origine en worden dus gemaakt van de wortelknol van de Konjac. Ze zien er allereerst hard en droog uit, logisch dat je niet zo je lichaam of gezicht gaat wassen. Gebruik ook niet zomaar een doodgewone spons, that’s not the same! Hou de spons eventjes onder lauwwarm water, je zal zien dat hij dubbel zo groot wordt en wél zacht!

Het leuke aan zo een spons is dat je geen extra product moet gebruiken om je te wassen. Deze spons van Beauty Kitchen bevat charcoal en ziet er daarom ook donker uit. Het reinigt, exfolieert en scrubt lichtjes jouw huid om jouw poriën vrij te maken. Voor de heel gevoelige droge huid of eczeemhuid raad ik het wel niet aan om te veel te exfoliëren of scrubben want het kan jouw huid natuurijk nog extra uitdrogen. Een twee tot drie keer in de maand scrubben is voldoende.

Mijn review?
Ik deel de mening van de oprichtster “It’s all about Beauty! Our goal is to get more people using 100% natural products, not just because they feel like they should, but because they really work!, aldus Jo Chidley, oprichtster van Beauty Kitchen. Al de Free From producten van Beauty Kitchen bevatten geen parfum, en je zou misschien kunnen zeggen dat het wat saai is, maar de producten zijn makkelijk te combineren met essentiële oliën. Ook geen verrassing, meeste natuurlijke vegan producten zijn vrij van geur. De verzorgingslijn is daarom ideaal voor de gevoelige huid en ik vind het geweldig dat ze dierproefvrij zijn en voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden.


Waar zijn de producten verkrijgbaar?

Bij Holland & Barrett

Facebooktwitterpinterestmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *